Please ensure Javascript is enabled for purposes of website accessibility

Proiect ART JOY - Terapie prin artă pentru copiii din Centrul de Zi PERSEVERENȚA

În perioada 01 Septembrie - 15 Decembrie 2024 Fundația Transilvană Alpha va desfășura proiectul ART JOY - Terapie prin artă pentru copiii din Centrul de Zi PERSEVERENȚA. Proiectul este finanțat de Direcția de Asistență Socială a Municipiului Târgu-Mureș în cadrul programului “Coeziune Socială în Comunitate”.

Pe parcursul proiectului, 18 copii cu dizabilități multiple și severe din cadrul Centrului de Zi de Recuperare și Îngrijire pentru Copii cu Nevoi Speciale PERSEVERENȚA, se vor bucura de activități terapeutice realizate prin intermediul artei: muzică, dans, teatru, pictură și lucru manual.

Scopul proiectului este diversificarea intervențiilor terapeutice oferite de specialiștii din Fundația Transilvană Alpha pentru copiii cu dizabilități din Centrul PERSEVERENȚA, cu activități realizate prin intermediul artei. Astfel, copiii, împreună cu artiștii și terapeuții din fundație vor susține activități săptămânale de art-terapie: vor cânta, vor dansa, vor da culoare pânzelor, vor interpreta roluri și vor confecționa obiecte simpatice.

Rezultatele preconizate în urma acestor activități sunt: dezvoltarea cognitivă și socio-emoțională, stimularea atenției, a capacității de exprimare, dobândirea sentimentului de competență, creșterea stimei de sine, toate acestea având ca efect îmbunătățirea calității vieții copiilor cu nevoi speciale.

De asemenea, un alt scop al acestui proiect este integrarea socială a copiilor cu dizabilități și conștientizarea importanței susținerii acestora în rândul școlarilor, pentru realizarea căruia vom organiza un atelier de integrare prin art-terapie, alături de elevi de la Școala Friederich Schiller din Târgu-Mureș. Prin desfășurarea de activități artistice și de creație comune, copiii cu nevoi speciale vor avea ocazia să lucreze și să petreacă timp de calitate cu alți copii de vârsta lor, iar în același timp elevii vor conștientiza nevoia de integrare și socializare a copiilor cu dizabilități.

În ultima parte a proiectului vom organiza un atelier cu specific de iarna – “Coronița de advent”, împreună cu copiii din Centrul de Zi și părinții lor, în cadrul căruia vom confecționa coronițe și ornamente de Crăciun și de asemenea vom organiza un eveniment artistic special - „Acasă la Moș Crăciun”, susținut de copiii din Centrul de Zi PERSEVERENȚA, la sediul Fundației Transilvane Alpha.

Proiect ART JOY - Terapie prin artă pentru copiii din Centrul de Zi PERSEVERENȚA

"Și eu pot" - servicii de angajare asistată

Ziua Internațională a Grădinilor Zoologice și a Parcurilor, sărbătorită de Centru de Zi Perseverența

We Care - proiect în colaborare cu AFAS Foundation și Stichting Blijvende Hulp voor Roemenië