Please ensure Javascript is enabled for purposes of website accessibility

START

EDUCAȚIE TIMPURIE

Educaţia timpurie se defineşte ca fiind totalitatea activităţilor şi experienţelor pozitive de învăţare din primii 3 ani de viaţă, care au ca şi scop dezvoltarea copilului şi pregătirea lui pentru integrarea în colectivitate. Premisele care au dus la creionarea şi implementarea acestui program în 2005 au fost studiile şi dovezile din literatura de specialitate care arată că:

  • experienţele timpurii de viaţă pot modela şi stimula dezvoltarea creierului.
  • în primii ani de viaţă, dezvoltarea creierului este mai rapidă decât în celelalte perioade ale vieţii.
  • copiii crescuţi într-un mediu bogat, provocator, se descurcă mult mai bine în situaţiile dificile, în comparaţie cu cei crescuţi într-un mediu sărac în informaţii şi lipsit de provocări.

Toate aceste evidenţe subliniază că experienţele din primii ani de viaţă sunt esenţiale pentru dezvoltarea armonioasă a copiilor noştri.

Programul funcţionează din anul 2005 şi anual aproximativ 500 de copii împreună cu părinţii lor, se bucură de activităţile realizate la club copăcel, bebe bălăceală sau în centrul educational.

Filozofia noastră este “învăţăm, jucându-ne”. Ceea ce dorim prin activităţile realizate este să stimulăm dezvoltarea armonioasă a copiilor.

Copiii învaţă să interacţioneze cu persoane din afara familiei şi cu alţi copii, învaţă treptat să respecte regulile unui grup, ceea ce îi ajută la dezvoltarea abilităţilor sociale atât de necesare pentru integrarea în colectivitatea din creşe, grădiniţe și școli. Totodată, participând la cursurile noastre, au posibilitatea să-şi facă prieteni, să înveţe să comunice şi să exploreze mediul înconjurător. Pe lângă activităţile educative, creative și interactive şi distracție, aceste întâlniri sunt ocazii pentru părinți de a-şi împărtăşi părerile şi experienţele legate de copii şi de a afla informaţii despre dezvoltarea copilului, despre idei de joacă şi de petrecere a unui timp de calitate în mod eficient şi plăcut cu copilul.

Cei mai mari dintre copii experimentează lucruri noi la activitățile la care participă în cadrul programului, accentul fiind pus pe dezvoltarea personală a fiecărui copil, dezvoltarea inteligenței emoționale, stimularea imaginației și a creativității, exteriorizarea trăirilor interioare și nu în ultimul rând dezvoltarea spiritului de echipă și a interacțiunii pozitive.

 Periodic se organizează întâlniri, traininguri sau workshop-uri pentru părinți privind rezolvarea anumitor probleme ce pot apărea: integrarea copilului în colectivitate, gestionarea conflictelor între frați, gestionarea problemelor emoționale (timiditate, frică sau furie), nutriție, îmbunătățirea relației părinte – copil, etc.

 

„O educație bună este izvorul întregului bine în lume." (Immanuel Kant)

Activităţi pentru copii

Centru Educațional Start

  • Start în educație
  • Vârsta antepreșcolară
  • Integrarea în grup bazată pe confort emoțional
  • Achiziții potrivite și necesare vârstei
  • Joacă cât cuprinde

 

,,Locul unde te simți acasă”

Cel mai bun lucru pe care îl putem face pentru copiii noștri este să credem în ei

Program de pregătire pentru grădiniță pentru copii cu vârsta cuprinsă între 1,5 și 3 ani.

 

Ce dorim?

Desprinderea treptată de părinți

Acomodarea copiilor cu un mediu diferit

Stimularea autonomiei copiilor

Stimularea abilităților de autoservire

Respectarea regulilor unui grup

Interacţiunea pozitivă cu alți copii

Cooperarea

Dezvoltarea abilităților prin jocuri libere şi jocuri structurate.

 

 Club Copăcel

Prima colectivitate pentru copilul tău!

Întâlniri săptămânale pentru activităţi distractive şi educative, cântece şi poezioare, mişcări libere şi relaxare, stimulare senzorială. Organizăm activităţi adiacente ( 1 iunie, Crăciun, carnavale tematice)  şi educăm şi informăm părinţii despre etapele de dezvoltare ale copilului şi despre problemele specifice vârstei.

 

Ce facem?

Învățăm să interacționăm pozitiv

Ne jucăm alături de alți copii

Ne obișnuim cu regulile unui grup

Devenim independenți

Descoperim activițăți interesante

 

Pentru cine?

Pentru cei mici de la 8 luni până la 3 ani

 

Participând la aceste întâlniri, copiii au posibilitatea să-şi facă prieteni, să înveţe să comunice şi să exploreze mediul înconjurător.

Pe lângă activităţile educaţionale şi amuzante, aceste întâlniri sunt ocazii pentru mămici de a-şi împărtăşi părerile şi experienţele legate de copii şi de a afla informaţii despre dezvoltarea copilului, despre idei de joacă şi de petrecere a timpului în mod eficient şi plăcut cu copilaşul.

 

Bebe bălăceală

Prin această activitate se dorește dezvoltarea armonioasă a corpului micuțului, stimularea socializării și obişnuirea copilului cu apa, grupul țintă fiind copiii cu vârsta cuprinsă între 3 luni și 4 ani.

Ce facem?

  • Bălăceală
  • Relaxare
  • Activități și jocuri în apă
  • Distracţie la maxim!
  • Exerciții de dezvoltare a sistemului muscular și cardio vascular
  • Exerciții de coordonare
  • Exerciții de respirație
  • Toate exercițiile și jocurile sunt ghidate de un specialist

 Ce dorim?

  • Dezvoltarea armonioasă a corpului 
  • Stimularea socializării 
  • Obişnuirea copilului cu apa folosind echipament special

PERSEVERENȚA

CENTRU DE ZI

ATRIUM

TINERI CU DIZABILITĂȚI

CENTRUL COMUNITAR

CONTRIBUIE ȘI TU

CLUBUL SENIORILOR

O VIAȚĂ ACTIVĂ ȘI FERICITĂ