Please ensure Javascript is enabled for purposes of website accessibility

PERSEVERENȚA

CENTRU DE ZI

Programul s-a lansat în anul 2002 prin câştigarea unui proiect PHARE „Copiii mai întâi”. Acest proiect a fost iniţiat de DGASPC Mureş în parteneriat cu Fundaţia Alpha Transilvană, urmând ca din anul 2006 până în prezent acest complex de servicii să intre în totalitate sub umbrela fundaţiei Alpha Transilvană cu finanţare parţială din partea Consiliul Judeţean Mureş prin DGASPC şi Primăria Municipiului Tîrgu Mureş.

Cabinetele de psihologie/psihopedagogie, logopedie, sălile de kinetoterapie şi cele 3 săli de grupă sunt amenajate conform cerinţelor şi standardelor de nivel european, fiind deservite de personal cu o înaltă calificare de specialitate şi experienţă în domeniul intervenţiilor la copiii cu dizabilităţi, aceştia asigurându-şi formarea continuă prin prezenţa la cursuri de specialitate atât în ţară cât şi în străinatate. 

Servicii de prevenţie şi intervenţie timpurie

Prin intermediul acestui program se încearcă minimalizarea riscului de apariţie a tulburărilor de dezvoltare la copii şi identificarea cât mai timpurie a acestor tulburări folosind evaluări din punct de vedere psihologic/psihopedagogic şi kinetoterapeutic, realizând intervenţii de specialitate în funcţie de nevoile copilului.

Servicii de îngrijire şi recuperare în Centrul de zi

Acest program urmăreşte creşterea calităţii vieţii copiilor cu nevoi speciale şi a familiilor acestora prin includerea beneficiarilor într-un program complex de recuperare care porneşte de la asigurarea îngrijirii de bază, evaluări şi intervenţii de specialitate, până la activităţi recreative şi grupuri de suport pentru părinţii copiilor.

Servicii ambulatorii

În cadrul acestui program se oferă atât servicii de specialitate, evaluări şi intervenţii din punct de vedere psihologic/psihopedagogic, logopedic şi kinetoterapeutic în regim ambulator a copiilor cu dizabilităţi şi nu numai, cât şi organizarea de grupuri de suport şi training-uri pentru părinţi şi informări pentru cadrele didactice privind problematica integrării copiilor cu nevoi speciale.

ATRIUM

TINERI CU DIZABILITĂȚI

START

EDUCAȚIE TIMPURIE

CLUBUL SENIORILOR

O VIAȚĂ ACTIVĂ ȘI FERICITĂ

CENTRUL COMUNITAR

CONTRIBUIE ȘI TU